Jag älskar frukost! Om det skulle vara nyttigt att äta frukost till varje mål mat, då skulle jag göra det! Men eftersom det tyvärr inte är det försöker jag njuta ordentligt på morgonen :) Just nu är jag inne i en havregrynsgröt-period. Favoriten är gröt gjord på fiberhavregryn, solrosfrön och kanel, toppad med hackat äpple, kokosflingor och ytterliggare lite kanel samt ett glas mjölk till, mums! 
 
Dagens frukost!
I torsdags var det dags för dans igen och det var ännu roligare än förra gången! Vi körde igenom två av koregorafierna så pass mycket att jag kommer ihåg dem och kan öva hemma :) Så det gör jag så fort jag får en ledig stund. Stod till och med på jobbet och dansade imorse :P Älskar musiken som jag dansar till, väldigt lugna låtar, men de är hur fina som helst. Riktigt bra avslappningslåtar efter ett hårt träningspass också. 
 
My skin - Natalie Merchant
I won´t give up - Jason Mraz
 
Kärlek i form av musik <3
Idag blev det ett pass för ben, armar och axlar. Kände att jag har tappat muskler under mitt träningsupphåll, så det blev lite färre repetioner på vissa övningar men mer fokus på att göra rätt istället. Tror ändå att det kommer kännas imorgon ;)
 
Knäböj med lyft - 30 reps
Axelpress - 12 reps
x3
 
Sidolunge med 3 hopp - 12 reps/sida
Burpees - 12 reps
x2
 
Enbensknäböj - 6 reps/sida
Knäböj med stjärna - 24 reps
x2
 
Nigande utfall - 12 reps
Deltalyft - 12 reps
x2 (satte ihop dessa till en övning)
 
Liggande rumppress - 24 reps
Planka med rodd - 12 reps
Tricepspush i sidoläge - 12reps/sida
 
Jag kan definitvit inte träna när jag är för hungrig. Lite småsug i magen klarar jag av, men om jag är riktigt hungrig när jag börjar träna brukar jag aldrig ta mig igenom ett helt pass. Därför försöker jag se till att jag får i mig lagom mycket energi innan jag kör ett pass. Eftersom jag inte har börjat köpa något proteinpulver till mig själv än så brukar jag istället göra ett lättare mellanmål baserat på yoghurt eller kvarg och med lite frukt till, fungerar perfekt för mig! Dock får det inte bli en för stor portion för då får jag håll istället :P Idag står ett styrkepass från Bodylicious på schemat och då brukar det inte vara några problem att äta ganska tätt innan. Värre är det när jag kör kondiotion, då är det 3 timmar innan som gäller! 
 
 
 
Idag blev det vaniljyoghurt med mango, hallon och lite kokosflingor.
Har blivit väldigt mycket jobb på sistone, tror att det är totalt 72 timmar på 9 dagar! Så därför har träningen blivit lidande eftersom jag har lagt allt mitt fokus på att jobba, äta och sova. Den här veckan kommer vara lite lugnare, vilket kommer bli väldigt skönt! Ska komma in i lite rutiner igen och faktiskt se till att orka göra något när man kommer hem från jobbet :) Har tänkt börja köra ett 3-veckors Bikini Boot Camp som finns med i boken Bodylicious som jag nämnt tidigare, tror att det kan bli en bra kickstart! 
 
Efter gympasset idag visste jag att jag inte skulle hinna hem och äta i tid. Då är det bra att ha en sambo med ett välfyllt proteinpulver skafferi. Snodde åt mig en skopa av hans Creamy Vanilla som faktiskt var riktigt god! Har tänkt skaffa eget proteinpulver ett tag, men vill gärna läsa på lite så jag vet vad som passar bäst för mina mål och träningsformer. Så för tillfället får jag nöja mig med att sno lite istället ;)
 
 
 
Creamy Vanilla, Proteinpulver, Återhämning ,
Släppade mig iväg till gymmet för första gången på jag vet inte hur länge. Tycker inte om att vara där på kvällarna då det myllrar av folk, under dagen passar mig bättre. Körde styrka först (se nedan) och sedan 17 minuter intervall på löpbandet, skulle egentligen hållit på i 35 minuter men kroppen sa tvärt ifrån. Är dock väldigt nöjd eftersom det var länge sedan jag sprang 17 minuter i ett svep :)
 
Styrketräningsprogrammet som jag körde har jag haft sedan jag var 17 år och tränade i Falköping. Så för att göra det enkelt för mig har jag utgått från det och sedan tagit bort övningar som jag inte gillar och istället lagt till några andra. Har sedan delat upp muskelgrupperna på två dagar så att kroppen har tid att återhämta sig mellan passen, något som är oerhört viktigt för annars bryter man bara ned musklerna!
 
Dag 2 - rygg, triceps, axlar och bröst

Latsdrag 6x3 - 30 kg
Rodd i maskin 8x3 - 7,5 kg
 
Triceps fria vikter 10x3 - 3 kg
Triceps i maskin 8x3 - 6 kg
 
Fjärilslyft 8x3 - 3 kg
Axelpress 10x3 - 2 kg
Axlar 90° 8x3 - 3-2-3 kg
 
Bröst i maskin 6x3 - 10-7,5-7,5 kg
 
Eftersom det var första gången jag körde passet chansade jag på vilka vikter jag kunde använda, tills nästa gång kommer det nog att bli lite justeringar :)
Har en riktigt bra kost- och träningsbok hemma som heter Bodylicious, skriven av Sofi Fahrman och Julia Fors. Jag var ganska skeptisk när jag såg den, men började bläddra lite och blev helt hooked! Köpte med den hem och hade läst igenom hela efter två dagar. Den innehåller väldigt mycket bra information om hur och vad man bör äta. Dessutom har de med färdiga träningspass samt bilder och text som förklarar hur varje övning genomförs. Och det bästa av allt är att man kan utföra dem hemma, alltså behöver jag inte ta mig iväg till gymmet varje gång! Superskönt för lata mig ;) Körde ett av de passen igår och blev helt slut, på ett väldigt härligt sätt :)
 
Rumpa & Mage
 
Sumokick - 24 reps
Omvänd lungekick - 24 reps
x3
 
Knäböj med upphopp - 12 reps
Bergsklättraren - 12 reps
x3
 
Split spuat - 24 reps
Tåplie-utfall - 12 reps
Bootypress - 24 reps
Saxen - 25 reps
Plankan - 30 sek
Sidoplankan - 40 sek/sida
Hälarna till himlen - 25 reps
Fällkniven - 6 reps
 
Har haft en helt fantastisk weekend i Sälen! Strålande sol, några få minusgrader och underbar åkning! Och enligt appen Shape Up har jag förbränt totalt 5472 kalorier (!), tror dock inte att den räknar med liftköer och liknande, sen att jag sedan ätit ungefär lika mycket är en helt annan femma ;) 
 
Blev inte så många bilder på åkningen, men några på den fantastiska utsikten iaf :)