Har bestämt mig för att testa 30 dagar utan vetemjöl och socker. Har redan dragit ned väldigt mycket sedan jag började tänka mer på kost och träning, dock äter jag det fortfarande i små mängder. Ibland blir det en skiva osötat bröd till frukost eller mellanmål och trots att det är av de nyttigare brödalternativen så innehåller det ändå lite vetemjöl och en gnutta socker. Men nu har jag bestämt mig för att testa 30 dagar helt utan.
 
Anledningen till det är att jag väldigt lätt får utslag och speciellt rodnader i ansiktet (känns nästan som att det är inflammerat ibland..) och oavsett hur noggrann jag är med rengöring, återfuktning och allt sådant så hjälper det inte. Jag har alltid haft problem med huden, alla fall sedan puberteten. Det har visserligen blivit bättre nu när jag blivit äldre, men jag har ändå perioder då det känns som att inget hjälper... Och det är inte så roligt när jag har ett yrke som innebär att jag träffar människor hela tiden (är receptionist på hotell)!
 
Fick tips av en kollega att sluta med vitt vetemjöl och socker. Hennes vännina hade gjort det och hon hade sett resultat efter bara tre veckor. Jag ger det 30 dagar och ser om det blir några resultat, antagligen kommer jag fortsätta att undvika socker och vetemjöl därefter också, men då gör det inget om jag kanske tar en bulle till fikat någon gång ibland. Men dessa 30 dagar ska jag vara stenhård, inget fusk överhuvudtaget! Det är "tur" att min syster inte får äta vetemjöl (tycker givietvis synd om dig Gabriella, men du förstår vad jag menar), för hon lägger hela tiden upp goda recept som är helt vetemjölsfria. Så det är perfekt grund för mig att börja med innan jag har hittat en rutin där man inte använder mjöl :) Mina 30 dagar börjar nu!
 
 
30 dagar, Hejja Hejja, Inget vetemjöl och socker, Kost, Våga vägra fusk!,
Har precis kommit hem från en löprunda runt Munksjön. Körde intervaller, vilket jag tycker är mycket roligare att köra än att bara lunka på i samma tempo. Jag tänker inte lika mycket på att jag springer, eftersom jag måste hålla koll på tider och tempoväxlingar. Dagens intervall blev 5 min lugn jogg (puls 170-180) och 3 min snabb jogg (puls 190-200) gånger 4. Använde faktiskt pulsklocka för första gången idag och jag gillade det skarpt! Så lätt att hålla koll så att jag höll det tempot som jag ville hålla. Ska jag vara ärlig kände jag mig ganska cool också, lite professionell sådär ;) 
 
Distans - 5,92 km
Total tid - 42,25 min
Löptid - 32 min
Genomsnittstid - 7,10 min
 
Den här rundan blev det. Älskar att springa längs med vattnet!
 
Intervaller, Löpning, Munksjön, Träning,
Blev ingen löpning igår på grund av vädret. Och ja, jag vet att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Men jag kände verkligen inte för att ge mig ut i spöregn, mestadels för att jag fortfarande är lite orolig för att bli sjuk igen. När min kropp just nu måste kämpa mot små pollenpartiklar som gör mig både trött och snuvig tycker jag att det är dumt att låta den jobba mot kyla också! Så det blev en vända på gymmet istället :) Brukar inte gå dit så sent på kvällen, så det var lite kö till redskapen emellanåt, men det gjorde inte så mycket då jag tycker om att se hur andras teknik är, man lär sig mycket på det!
 
Rygg, mage och biceps
 
Latsdrag 8x3 - 22,5 kg
Sittande rodd 8x3 - 22,5 kg
Pullover på bänk 8x3 - 5-5-6 kg
Rodd med stång 8x3 - 22,5 kg
Rygglyft 8x3
Bicepscurl med hantlar 8x3 - 8 kg
Biceps i maskin 8x3 - 10 kg
Reversed curls 12x3
Russian twists 10x3 - 5 kg
Plankan (15 s vanlig, 15 s sida, 15 s vanlig, 15 s sida, 15 s vanlig) x3
 
Känns riktigt skönt i magen och biceps så här en dag senare. Riktigt härligt att veta att musklerna får jobba ordentligt!
 
 
Började min lediga dag med supergod frukost :) Blev mina traditionella bananscones, smoothie gjord på färska frukter, ägg och lite mer frukt - hur mumsigt som helst! Resten av dagen kommer att spenderas med min pappa och bror på stan, sen ikväll blir det någon form av träning. Hade tänkt köra intervaller runt Munksjön, men just nu spöregnar det ute så kanske beger mig till gymmet och kör på löpbandet istället. Får se hur vädret blir senare ikväll helt enkelt. Hoppas att ni också får en härlig dag!
 
Smoothie gjord på färska jordgubbar, nektarin och kiwi, naturell lättyoghurt, lite mjölk och en gnutta vaniljpuler,
blev supergod!
 
Hela frukosten. Riktigt bra start på dagen :)
 
 
Hade egentligen tänkte träna efter jobbet, men efter en intensiv midsommarhelg och tre arbetsdagar direkt efter hemkomsten från kusten så kände jag för att bara vara. Så jag har haft en mysig ta-hand-om-mig-själv-kväll :) Åkte förbi Maxi och storhandlade (tycker faktiskt att det är kul att handla, så kändes inte som ett måste... fast det var det :P), packade upp efter helgen, städade iordning lite (vill helst ha ordning och reda här hemma, lyckas dock inte så ofta..), lagade lite kvällsmat och så har jag tittat på en film och 2 avsnitt av Walking Dead. Verkligen min typ av lediga kväll. Väldigt skönt och välbehövligt! Fixade lite efterrätt bestående av jordgubbar och smält mörk choklad med havssalt, mums <3 Har även betalat bokningsavgiften för en resa som jag och M ska göra i vinter, så härligt att ha sol och värme att se fram emot när rusket och regnet har anlänt. Längtar!
 
Orkade inte göra en ny bild så fick bli 150-dagarsbilden :) Ser det inte helt fantastiskt ut?
 
Blev lite extra mycket vila under midsommarhelgen eftersom det var fullt upp med andra roliga aktiviteter. Dock hann vi med en löprunda och lite plankan. Det var fruwidlund (min syster) som bestämde vilken typ av löpningen det skulle bli, då hon har ett PT-schema som hon har fått av Emma Barremyr och som hon skulle följa. Det blev 10 minuters gång som uppvärmning, därefter 4 minuter jogg och 2 minuter gång, allt detta (utom uppvärmningen ;) ) gånger 6. Sedan nedvarvning i form av promenad tillbaka till hotellet. Totalt 24 minuter jogg och ca 35 minuter promenad. Efter det plankade vi lite på bryggan. Tror jag fick ihop typ 2 minuter :P Härligt träningspass!
 
Syrran och jag har likadana skor :)
Känner mig stark inför löpningen ;)
Svettiga och glada efter genomfört träningspass! Jag, min sambo, Gabriella (syster) och hennes man :)
Vi slängde in lite plankan också!
 
 
 
 
Äntligen kan jag blogga igen! Har varit bortrest hela midsommarhelgen till en ö med fullständigt värdelös täckning, så att blogga har jag inte ens försökt mig på.. Min midsommar har iaf varit superhärlig och fylld med guldbröllopsfirande, båtturer, massvis med god mat, umgänge med hela tjocka släkten, löptur längs med vattnet, fika med vänner i Fiskebäckskil, och så har jag hunnit läsa Dan Browns senaste bok Inferno. Fullt upp helt enkelt, men ändå har jag kunnat ta det lugnt och njuta av att vara ledig :) Väntar på träningsbilder från helgen, så det kommer ett till inlägg om det senare. Slänger upp en midsommarbild istället :)
 
Hade en fantastisk helg med både sol och regn, och massa jordgubbstårta :D
Älskar för övrigt mina röda gummistövlar ;)
 
 
Tänkte även passa på att skriva om ben & rumpa träningen som jag körde i onsdags, here it comes!
 
Ben & rumpa

Knäböj 8x3 - 30 kg
Utfallsteg 8x3/ben - 7 kg i varje hand
Marklyft 3x8 - 30 kg
Plankan med spark 12x3
Leg extenstion 8x3 - motstånd 3 (vet ej hur mycket det är, får kolla upp nästa gång)
Stående vadpress på vikt 8x3 - 10 kg i varje hand
Benpress för benhinnorna 8x3 - 110 kg
 
Var ett riktigt härligt pass och jag fick sådan träningsvärk efteråt, skönt att känna att man lever men jobbigt när man knappt kan gå ;)
 
Startade dagen med att gymma med två kompisar. Riktigt härlig start och jag fick massvis med energi inför resten av dagen :D Har packat ner min träningsdagbok så kan inte skriva upp alla övningar och vikter just nu, kommer senare istället. Körde iaf ben och rumpa, blev helt slut i benen och har lite svårt att gå i trappor just nu.. Men då vet jag att jag lever :) Nu bär det av till kusten för midsommarfirande!
 
Peppad tjej klockan 07.00 ;)
 
Blev en lång powerwalk runt Munksjön i förmiddags. Blev en vända på stan på hemvägen där jag hittade lite nya träningskläder (bilder kommer), hämtade ut mina linser och köpte ett par gummistövlar för alla regniga dagar i sommar. Bra start på dagen helt enkelt :)
 
Lånade M´s keps för att skydda mig mot solen, vill inte få solsting!
Härlig utsikt på den här rundan, och så är den precis lagom lång. 
 
 
Igår bakade jag hela dagen, både nyttiga och mindre nyttiga bakverk. Godast blev nog min morotskaka, men nyttigast var kokostopparna och de smala chokladbollarna, så de recepten kommer här :)
 
Kokostoppar - Receptet har jag lånat från min syster, fast jag har ändrat det lite på det :)
 
1 ägg
1 dl kokosflingor
20 gram kokosfett
Vaniljpulver
Stevia
 
Smält kokosfettet. Blanda ihop allt och låt stå ca 15 min. Gör små bollar eller toppar och sätt in i ugnen på bakplåtspapper i 175° C i 10-15 minuter. 
 

Smala chokladbollar
 
1 dl kvarg
4 msk stevia (går att använda socker också)
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk kakao
2 krm salt
3 dl fiberhavregryn
ca 2 msk mjölk
1 msk starkt kaffe
 
Garnering:
Kokosflingor
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma till små bollar. Rulla i kokos och förvara i kylen. Ett tips är att ta hälften så mycket stevia, annars blir det lite väl stark smak. Så det ska jag tänka på nästa gång ;)
 
Morotskaka, kärleksmums, chokladbollar och kokostoppar :)
 
Superglad Emelie har tränat för första gången på över en vecka! Jag vet att jag bestämt mig för att inte träna förens imorgon, men jag fuskade lite och tränade redan idag ;) Dock tog jag det väldigt lugnt och kände efter hur mycket jag orkade. Så himla skönt att ha kommit igång! Imorgon kommer bli lite mer av en vilodag, ska försöka få in en långpromenad, men annars ska jag bara ta det lugnt, låta kroppen vila lite till och se hur jag mår, så att jag inte får tillbaka hostan, febern och huvudvärken. Men det tror jag inte, känns inte så nu iaf :) Om jag fortfarande mår bra efter imorgon blir det gym både tisdag och onsdag, sedan blir det mestadels kondition eftersom jag ska bort hela midsommarhelgen och de inte har något gym där. Fast det kan nog vara ganska bra för då kommer jag igång med konditionen, något som jag inte riktigt har lyckats med hittills. Syrran ska också med på midsommarfirande och hon gillar ju att träna så vi ska nog kunna köra slut på oss tillsammans! Sen har vi ju med varsin pojk också, de vill nog också röra på sig efter all mat som kommer att bjudas på så det kan nog bli riktigt bra det här!
 
Nu till dagens träning. Körde bröst, axlar och triceps. Tränade med två kompisar som hade ett annat program, hakade på dem lite när de körde plankan så det blev lite mage också..
 
Bröst, axlar & triceps (+ lite mage)

Sittande axelpress 8x3 - 5-6-6 kg
Liggande flies 8x3 - 5 kg
Bänkpress 8x3 - 20 kg
Uppright rows 8x3 - 15 kg
Triceps kickbacks 8x3 - 8 kg
"Helvetsaxlar" 8x2 - 2 kg (kompisarnas namn på en axelövning som är lite svår att förklara, väldigt jobbig dock!)
Triceps pulldowns 8x3 - 10 kg
Plankan - 30s/45s/45s
Efter detta var jag helt slut, men oj vad skönt det var att äntligen få röra på kroppen igen! Resten av kvällen kommer att spenderas i soffläge med en bra bok, jordgubbar och en kopp te :) 
Är fortfarande sjuk och har tillochmed behövt sjukanmäla mig från jobbet idag, något som jag hatar att göra. Jag är en sådan typ av person som alltid ställer upp, som vill vara duktig och klara av saker. Men nu fick kroppen nog, den orkade inte mer och jag var tvungen att lyssna. Så jag har legat på soffan hela dagen och tittat på film samtidigt som min sambo har servat mig med te och mörk choklad, han är bäst <3 Har som plan att gå till jobbet imorgon, börjar inte förens klockan 15 så jag har en halv dag till på mig att vila. Träning kommer det dock inte bli på några dagar, mest för att jag inte vill ge kroppen ännu mer att arbeta med. För när man tränar bryter man ner kroppen och då behövs det energi för att bygga upp den, då tas energi från att göra mig frisk istället. Ett misstag som jag har gjort flera gånger tidigare och som jag inte kommer göra den här gången! För det resulterar bara i att jag blir sjuk igen och då tar det ännu längre tid innan jag får träna. Så just nu vilar jag mig i form och siktar på att kunna träna fram emot helgen eller början på veckan därefter. Allt för att inte sjukna till igen. Kommer satsa på kortare promenader för att hålla igång kroppen under veckan som kommer, men jag kommer enbart göra det jag orkar. Tyckte att det var jobbigt att bara gå ned för trappen till bilen idag, inte ett bra tecken, så det får bli en lugn start. Nu ska jag äta lite och sen är det dags för film nummer fyra för idag. Återkommer på bloggen när jag har frisknat till och har lite roligare saker att skriva om :)
 
Har tittat på Gladiator idag och jag älskar den! Vet att jag ligger sisådär 13 år efter, 
men bättre sent än aldrig ;) 
Usch och fy och blä! Precis så könner jag nu! Har sovit uruselt i natt och har drabbats av både allergi och halsont på en och samma gång :( Så idag har jag bara suttit i soffan hela dagen, förutom när jag tog mig i kragen och gjorde lunch. Snart är det dags att bege mig till jobbet där jag tänkt knapra alvedon och häva i mig te i mängder för att klara mig fram till 23. Så himla typiskt att jag har varit ledig i fyra dagar och inte känt av någonting och precis när en sju dagar lång arbetsperiod börjar så blir jag sjuk! Men jag ska kämpa mig igenom detta, det har jag bestämt! 
Var inte sugen på lagad mat nu på kvällen, så körde på frukost istället. Jag älskar frukost i alla dess former och hade det varit nyttigt att äta det jämt så hade jag gjort det, till varje måltid! Så ikväll fick det bli det :) Bananscones med ost, naturell yoghurt med chokladbollsgranola (receptet finns här hos min syster, fast jag har lagt till lite kokosflingor också), vattenmelon, jordgubbar och te, mums! Slog mig ned i soffan framför en film, och här har jag suttit sedan dess, trött som en mört efter en fullspäckad dag. Imorgon blir det konditionsträning och jobb efter flera dagars ledighet, ska bli skönt med lite rutiner igen!
 
Körde gym idag också, men funderar på att lägga till en lång powerwalk ikväll. Idag låg fokus på rygg, mage och biceps. Det är så härligt att känna att jag har blivit starkare från det att jag startade hos min PT fram tills nu. Det var ett av mina viktigaste mål, att just känna mig starkare och att orka mera, och det har jag ju nått :D 
 
Rygg, mage och biceps
 
Latsdrag 8x3 - 20 kg
Sittande rodd 8x3 - 20 kg
Pullover på bänk 8x3 - 5 kg
Rodd med skivstång 8x3 - 20 kg
Rygglyft 8x3
Bicepscurl med stång 8x3 - 10 kg
Reversed curl 12x3 (min favorit magövning <3)
Russian twists med medicinboll 10x3 - 4 kg
 

Resten av dagen ska jag ägna åt bakning, matlagning och att umgås med min kompis och hennes supersöta bebis :)
 
Passar mig just nu. Jag är stolt över målen
jag nått, men jag vet att jag kan 
komma ännu längre!
Hade en långfrukost med syrran igår. Hon skickade ett sms i söndagskväll och undrade om hon fick sova över, självklart sa jag och min sambo. Var alldeles för länge sedan vi träffades, så det var härligt att chatcha up lite :) Satt och pratade halva natten kändes det som och på måndagsmorgonen blev det alltså en mysig långfrukost!
 
 
När hon begav sig hemåt, begav jag mig till A6 för att köpa handskar till styrketräningen (bild på mina nya älsklingar kommer..), sen blev det en vända på gymmet (se nedan) :)
 
Bröst, axlar och triceps
 
Bänkpress i smithmaskin 8x3 - 20 kg
Sittande axelpress 8x3 - 5 kg
Liggande flies 8x3 - 4 kg
Upright rows 8x3 - 15 kg
Triceps kickbacks 8x3 - 8 kg
Triceps pulldowns 8x3 - 10-12,5-12,5
 
Träningsschemat har jag fått av min PT och jag är hur nöjd som helst med det! Hon har delat upp hela kroppen på tre dagar, vilket gör att man kan fokusera mera samtidigt som passen blir lagom långa. Passar perfekt för mig som vissa dagar knappt hinner med att andas :P
Ojojoj, vad jag har varit dålig på att uppdatera på sistone! Vet inte riktigt vad det beror på eftersom jag har tränat mer under de senaste veckorna än vad jag har gjort på väldigt länge... Men nu börjar det klia lite i fingrarna igen, jag känner att jag vill skriva, att jag vill dela med mig och att jag har saker som jag är stolt över :)
 
Under de gågna veckorna har jag hunnit med ett Vårrus, flera träningspass med min PT där vi kört mycket funktionell träning, men även ett par gånger i gymmet där fokus har legat på ren styrketräning (me like!). Jag har jobbat väldigt mycket, umgåtts med goda vänner, varit på flera födelsedagsfiranden, en möhippa, ett bröllop och bara varit! Skönt med sådana härliga perioder :)
 
 
PT-träning, kör plankan med spark
Superglad tjej efter ett genomfört Vårrus, fick tiden 30.41 minuter!
Älskar frukost <3
 
Har avslutat min PT-period och gjorde slutmätningen i torsdags. Visste att jag inte skulle nå hela vägen till mina mål (som jag redan efter någon vecak insåg var för höga för mig att klara på bara fem veckor), men jag kämpade på och tänkte att jag ska försöka komma så nära som möjligt iaf! 
 
Här är mina resultat (alltså vad jag har minskat i cm eller %):
Bröst - 2,90 cm
Midja - 3,20 cm
Höft - 1,20 cm
Lår - 0,50 cm
Överarm - 0 cm
 
Kroppsvikt - 0,5 kg
Fettprocent - 3,70%
 
Är supernöjd, speciellt att det givit så mycket resultat runt midjan som faktiskt är den delen jag är minst nöjd med på min kropp. Det märks även att jag har byggt muskler eftersom kroppsvikten ligger på nästan samma medan jag har gått ned i fett. Och som de flesta av oss vet så väger muskler mer än fett, så det är inte vågen vi ska gå efter. Är som sagt väldigt nöjd och har bestämt mig för att göra en mätningen fram emot slutet på sommaren för att se hur jag ha förändrat mig då! Så nu ska jag sätta mig ned och fundera ut lite nya mål som jag har fram tills dess så jag vet vad jag ska sträva mot :)