Snart dags för andra PT-passet och jag är supertaggad!! Första passet gick bra, det var roliga övningar och min PT är riktigt bra. Dock åt jag en stor frukost alldeles för tätt inpå träningen och kände mig lite smått spyfärdig under hela passet, idag har jag försökt planera maten bättre och gick upp extra tidigt för att hinna äta ordentligt. Så får vi se om det hjälper :)
 
Stämmer så bra och är lite mitt motto just nu. Jag ska inte stressa fram träningen utan hitta en 
hälsosam livsstil i min egen takt :)
Finns så mycket jag skulle vilja ha för att förbättra och underlätta träningen och mätningen av resultaten. Här kommer önskelistan som jag har just nu:
 
* Pulsklocka
* Nya träningsskor (min syster har förbjudit mig att använda de jag har just nu då de är 5 år gamla...)
* Handskar till styrketräningen
* Nya träningskläder.. eller egentligen fler då jag får tvätta stup i kvarten för att ha något rent att ta på mig
* En träningskompis ;)
* En träningsdagbok
* PT
* Bättre matvanor (är på god väg!!)
 
Började skriva detta inlägg för ungefär en vecka sedan, men han inte klart. Under tiden som har gått har jag, som ni ser, hunnit skaffa mig några av mina små önskesaker :) 
 
 Mina nya älsklingar!
 
Har varit lite tyst här en stund, beror mest på att jag lyckades vricka min fot när jag körde Bodystep i måndags och det fick mig att småhata träning ett litet tag! Men nu mår foten lite bättre och jag inser att det är väl egentligen mitt eget fel som tar i för mycket när jag inte har kört step på över ett år och därför inte har stenkoll på tekniken, men sån är jag, tar i fast jag kanske inte borde och så kan det i värsta fall resultera i bland annat vrickade fötter... ;P Så jag har tagit det lugnt nu och endast belastat foten när jag har varit på jobbet, så tills imorgon hoppas jag att den ska vara bra för då ska jag ha mitt första träningspass med min PT! Nämnde här att jag har lite framtidsplaner och dessa var att få proffessionell hjälp att komma igång med träningen utifrån mina egna begränsningar (ryggont och knäproblem) och skapa en livsstil som håller för alltid :) Så jag gjorde slag i saken och har bokat in mig på totalt 10 träningspass samt ett första och ett avslutande möte, ska bli så spännande! Var och mätte mig i måndags, fick lite tips på hur jag ska tänka när det gäller kosten (äta mindre bröd och kakor = får inte baka lika mycket godsaker till mig själv, bara till andra!) och satte även upp mål. Är verkligen supertaggad och längtar tills imorgonbitti :D
 
Har haft en riktig långfrukost med hemmagjorda scones, kvarg och vaniljyoghurt med äpple och valnötter, ett glas jucie och en stor kopp te. Älskar verkligen frukost och kände att jag ville passa på att ta en riktigt lång, härlig en innan det blir dags för tre dagars jobb. 
 
 
 
 
Matkärlek <3
Gardagens lunch blev supergod! Gjorde egna wraps som jag sedan fyllde med kyckling, grönsaker och lite philadelphiaost med vtlök och örter, mums!
 
Wrap, 2st
2 äggvitor
2,5 msk vetemjöl 
En nypa salt
Lite olja
 
Vispa äggvitorna så att det blir ett hårt skum. Tillsätt mjölet och saltet, vispa lite till. Bre sedan ut smeten till två runda, ganska tunna tortilliabröd på bakplåtspappret på plåten. Ett tips är att ha lite olja på bakplåtspappret så att de inte fastnar. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter på 200°C.
 
 
Hittade receptet här :)
Älskar den här idén! Att länka till fem bloggare som man har som inpirationskällor. Detta härliga initiativ togs av Sofy och jag ska givetvis haka på! Here we go!
Gabriella - helt fantastisk bloggare som även råkar vara min syster! Inspireras av hur hon har tagit tag i sin kost och börjat äta utifrån förutsättningarna som hennes mage har bestämt. Superfina bilder, goda recept, rolig läsning och väldigt kul att veta vad som händer i hennes vardag :)
 
Fia - den här tjejen är helt fantastisk! Genom att skriva om sin utbrändhet visar hon att det inte är något fel med att vara mänsklig och det är definitvit inget som man ska skämmas över. Hon kämpar på varje dag och har en sund syn på träning, kost, hälsa och livsstil som verkligen tilltalar mig!
 
Josefin - helt fantastiska bilder och massvis med matinspiration. Är inte gravis själv men tycker att det är väldigt häftigt att läsa om hennes graviditetsträning och att man faktiskt kan träna som gravid. Kommer ju aldrig kunna ha en ursäkt att inte gå till gymmet längre, när hon som bär på en extra person lyckas ta sig dit utan problem! ;)
 
Sara - en riktigt härlig blogg som förespråkar träningsglädje. Att det är känslan som träningen ger dig det absolut viktigaste. Det är så jag vill känna för träningen och därför är det så härligt att kunna läsa och inspireras av henne!
 
Erin - det här är inte någon träningsblogg, men den är ändå helt fantastisk! Älskar färgerna, illustrationerna, de härliga råvarorna, bilderna på maten, ja hela atmosfären! Kan ju inte påstå att jag ens vågat försöka mig på någon av maträtterna (..än), men jag önskar att jag kan göra det en dag. Skulle vilja bli sådär duktig som hon är och kunna skapa mat som inte bara är god utan även vacker att se på. Det är mitt mål och den här bloggen är inspirationen!
Full rulle hela dagen! Började med frukost no.1 för att sedan köra 1 timma dans i en av salarna på gymmet. Sedan fruksot no.2 och en massa fixande här hemma. Har även haft en kompis på fikabesök under dagen, tvättat, plockat ned sommarkläder från vinden, ringt flera viktiga samtal, hämtat två paket på posten, bakat bröd och drömmar, bjudit två goda vänner och deras supersöta bebis på middag (inte bebisen alltså, men mamman och pappan), gosat med bebis och fikat lite till.. Full rulle alltså ;) Men det har varit full rulle på ett bra sätt, på ett sådant där sätt så att man känner sig riktigt nöjd efter dagen och inte ens särskilt trött när klockan är 23.11 och man i vanliga fall kryper till kojs senast 22 (om jag inte jobbar vill säga). Älskar sådana här dagar! Vill ha fler av dem. Speciellt att få bjuda vänner på god mat och bara sitta och prata i flera timmar, sånt gillar jag! Så det var en riktigt, riktigt bra dag som jag kommer att leva på länge :)
 
Såhär bra mår jag idag!!
Efter den rejäla storhandlingen var jag helt slut och att ställa sig vid spisen för att laga middag kom inte ens på tal! Så istället gjorde jag scones :)
 
Två scones
1 mosad banan
2 dl fiberhavregryn
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
en nypa salt
4 msk yoghurt (i mitt fall blev det med vaniljsmak för det var det jag hade hemma)
 
Rör ihop allt och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Forma scones och platta ut dem ordentligt. Skär ett kors i dem och grädda i 225°C i ca 10-15 minuter. Jätteviktigt att ni håller koll i ugnen så att de inte bränns då tiden kan variera från ugn till ugn och gång till gång. Servera med något gott pålägg! I mitt fall blev det smör och ost, mums :)
 
Ursprungsreceptet hittade jag hos Gabriella, men som ni ser har jag modifierat det lite. 
 
Alla ingredienserna rörs ihop i en bunke.
De blev verkligen supergoda!
 
Jag har en förmåga att ibland ta väldigt spontana besult och det har jag gjort idag. Ett besult som kommer att leda till en väldigt spännande framtid, mer än så vill jag inte säga! Är hur som helst supertaggad för detta och hoppas att det kommer bli bra :)
 
Spännande framtidsplaner!
 
Sitter och äter lite mellis så att jag orkar med veckans storhandling som ska göras ikväll. Hoppas att jag blir tillräckligt mätt för att inte frestas av alla godsaker som finns inom allt för nära räckhåll i mataffären.. 
 
Vaniljyoghurt, äpplebitar, hackade valnötter och kanel, en nötbar (recept kommer) och en kopp te. 
Blev nästa samma som i förmiddags, men så är det när man inte har handlat på x antal dagar...
Precis hemkommen från ett pass på gymmet. Körde dag 2 på mitt styrketräningsschema och det gick faktiskt riktigt bra! Har varit väldigt dålig på att köra styrketräning senaste månaderna, dels för att jag har varit för lat för att ta mig till mitt gamla gym samt att jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att gymma själv. Har ännu inte hittat någon träningskompis, däremot har jag ju bytt till en gym som ligger närmare :) Så nu ska jag sätta lite fart på fläsket flera gånger i veckan! 
 
Dagens träning - rygg, triceps, axlar och bröst

Latsdrag 10x3 - 15-20-20 kg
Rodd i maskin 10x3 - 15 kg
 
Triceps fria vikter 10x3 - 3 kg
Triceps i maskin 10x3 - block 3
 
Fjärilslyft 10x3 - 3 kg
Axelpress 10x3 - 2 kg
Axlar 90° 8x3 - 3-2-2 kg
 
Bröst i maskin 10x3 - block 2
 
Har inte riktigt koll på hur många kilo det är på alla maskiner då det inte står vad varje block väger, får kolla upp det nästa gång receptionen på gymmet är bemanad. 
 
 
 
Blev naturell kvarg blandad med vaniljlättyoghurt, äpplebitar, hackade valnötter och lite kanel efter träningen, hur gott som helst!!
Håller på och ändrar designen, så det kommer att vara lite rörigt här ett tag men håll ut :)
Hittade ingen ork till att laga mat ikväll så det fick bli kokt ägg, hembakat sirapsbröd med kalkon, vaniljyoghurt med müsli och ett glas med jucie. Skönt att ta sådana kvällar emellanåt :)
 
 
Taggar inför dansen ikväll, men först på schemat står 8 timmars jobb! Vilket inte heller är fel då jag älskar mitt jobb ;)
 
Älskar att dansa! (inte jag på bilden :P)
Bestämde mig för att ta sovmorgon idag då jag jobbar till 23 ikväll och börjar 07 imorgonbitti. Så därför blev det inte något gym utan körde lite hemmaträning istället. Testade på Tabata-intervaller för andra gången i mitt liv. Första gången orkade jag mig igenom en omgång sedan var jag helt färdig, idag blev det två ;)
 
Morgonträning
Sumokick - 1 tabata-omgång
Bergsklättraren/plankan - 1 tabata-omgång
Sjukgymnastikövningar för ryggen
 
Lagade gröt när jag var klar med träningen, har verkligen längtat efter att äta gröt, men av olika anledningar så som för lite tid, alldeles för hungrig osv. har det inte blivit gröt på flera dagar! Men nu var det dags :)
 
Fiberhavregrynsgröt
1 dl fiberhavregryn (mycket godare än vanliga och faktiskt billigare)
2,25 dl vatten
2 msk solrosfrön
Massa kanel
 
Blanda allt i en kastrull och koka upp tills gröten har blivit lagom tjock. Ett tips är att använda en kastrull med tefloninsida då den är lättare att rengöra sen. Sedan är det bara att toppa med något man tycker om, min favorit är hackat äpple och kokosflingor!
 
Startade min morgon med dans i "passlokalen" på NC. Körde igenom några av låtarna från kursen i modern dans och sen blev det ganska mycket streching. Hade lite ont i halsen igårkväll, men det gick över efter en kopp te. Trots det vill jag inte ta ut mig för mycket så att jag blir sjuk, därför passade dansen så bra :)
 
Dans i en halvt upplyst sal är en riktigt bra start på dagen! Ser för övrigt ut som att jag har riktigt 
vältränade armar, är dock bara ljuset :P Men snart så!
 
Efter träningen gjorde jag en supergod frukost med massa frukt och bär för att ge kroppen en riktig vitaminboost så att halsonten håller sig borta! Blev kvarg med hallon, blåbär och min müslimix som består av pumpafrön, solrosfrön, linfrö och hackade valnötter. Två små hembakade linfröbullar med sallad, leverpastej och gurka. En kiwi och en stor kopp Chai-te på det så är jag fit for fight idag :)
 
Fick idén om att lägga kvargen och bären i en fin skål av min syster Gabriella.
Blir mycket trevligare matupplevelse då!
 
Nu finns jag med på bloglovin', så där kan man följa mig om man vill :)
 
 
Igår blev det 30 minuter på löpbandet samt några vad-, biceps- och rumpövningar. Inte särskilt strukturerad träning, utan körde mer på vad jag kände för just då. Gillade gymmet och ska ta mig tid en dag att gå runt och kika på vilka maskiner som finns och vart alla fria vikter är och så :) Har införskaffat två nya träningsplagg, en mönstrad sportbh och ett par gröna shorts (båda från HM). Hade på mig shortsen igår och jag älskade dem! Kommer bli riktigt skönt när man ska träna utomhus i sommar :D
 
Mina nya favvisar!
Har börjat på nytt jobb och via det får man förmånen att träna kostnadsfritt på Nordic Club! Riktigt nice med tanke på att det gymmet ligger två kvarter från där jag bor, vilket förhoppningsvis innebär att jag kommer gymma mer :) Så idag blir det träning där och jag har precis grundat med ett bra mellanmål bestående av hembakat bröd, 2 kiwi och ett glas mjölk. Har inte bestämt vilket gymprogram jag ska köra, utan tänkte först kolla in lokalerna och sen se vad jag känner för. Ska bli så skönt att träna!
 
Så sant så! Och skönt sätt att tänka de perioder som träningen inte ligger helt på topp!

Började på ett nytt jobb för en vecka sedan och därför har jag inte haft så mycket fokus på träningen. Målet har varit att lära mig så mycket som möjligt på jobbet och när jag kommit hem har huvudet varit så sprängfullt med nya info så jag har däckat på soffan varje dag :P Hann visserligen med en löptur på 44 minuter i torsdagsmorse, vilket är bättre än inget alls! Nu när jag har landat lite kommer jag lägga mer fokus på träningen :)

Idag börjar jag inte jobba förens klockan 15 så jag har haft en lugn morgon med smarrig frukost framför senaste avsnittet av Korrespondenterna som handlade om socker och sockerberoende. Riktigt intressant program som jag ska ta fasta på! Lite senare idag blir det Bodylicious-styrketräning, var länge sedan så ska bli skönt :)