Ikväll åker vi till Sälen!! Ska bli så härligt att komma iväg en stund från vardagen och åka massa bräda, sitta ute i solen, värma sig framför brasan i stugan och bara ha det underbart! Så idag kommer det vara fokus på att få med allt, inte kul att komma fram och upptäcka att man glömt bootsen, liftkort eller något annat viktigt :P Tänkte försöka få in lite träning efter lunch om jag hinner, annars får jag se fram emot tre riktigt tuffa dagar i backen istället. Längtar!!
 
Första gången jag stod på en bräda. Som tur var hade jag två superduktiga lärare med mig,
så det gick riktigt bra ändå :) 
Startade dagen med sjukgymnastik för ryggen och orkade faktiskt ta mig igenom hela programmet! Och utan att få jätteont! Så skönt att det börjar gå lite åt rätt håll trots att det är en lång bit kvar. För även då jag vet att jag kommer må bättre när jag gjort min sjukgymnastik så drar jag mig för det av två anledningar; den första är att det fruktansvärt tråkigt med sjukgymnastik, den andra är att jag oftast brukar få ganska ont efteråt vilket inte är så konstigt då jag är svag i ryggen, men det avskräcker mig från att göra det. Men jag har insett att det bara är att kämpa på, till slut kommer jag komma över tröskeln som finns mellan att få ont och att börja känna mig stark :)

För mig är det viktigt att jag äter frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål varje dag. Dock är det inte alltid så smidigt att få med sig nyttiga och mättand mellanmål som inte tar allt för lång tid att förbereda eller som fyller hela väskan. Ett tips är att spara plastburkar som det varit kesella, crème fraîche eller liknande i, diska ur dem och sedan återanvända dem. Jag brukar fylla mina med kesella, goda bär eller frukter och lite kokosflingor. På så sätt får jag med mig ett mellanmål som är mättande och gott samtidigt som det knappt tar någon plats i väskan! Andra bra alternativ är avokado, en frukt och en näve nötter, fullkornsmackor med bra pålägg, en färdigblandad smoothie eller en hembakad proteinbar. Så nu finns det ingen anledning att köpa den där kanelbullen på fiket eller något annat onyttigt bara för att du är hungrig, nu kan du alltid ha ett nyttigt alternativ i väskan :) Och ska jag vara ärlig tycker jag att mitt kesellamellanmål är bra mycket godare än en torr kanelbulle ;)

Första danspasset avklarat och jag fullkomligt älskar det!! Härligt att jobba med kroppen på ett sätt som man inte är van vid. Är övertygad om att det kommer kännas i musklerna imorgon efter allt snurrande, sparkande, hoppande och golvrullande, men det är det så värt! Torsdagar kommer definitivt bli min favorit-träningsdag :D Insåg även vilka muskler som man använder i dansen och har tänkt börja träna dem ordentligt för att orka med vissa av stegen, så det kommer bli en liten extra push att komma igång ordentligt med styrka och kondition, win-win ;)
 
Så ett tips till dig som kanske inte tycker att gymmet är det roligaste stället att hänga på, testa något annat istället. Dans, klättring, simning, thaiboxning, pilates, badminton, friidrott.. ja listan kan göras hur lång som helst! Även om jag kommer att kompletera mina danslektioner med annan träning är det givetvis inget krav, det är bara det att min kropp behöver det för att orka med. Alla är vi olika och jag är övertygad om att det finns någon träningsform för alla, så ut och testa på tills du hittar den som passar bäst för just dig! Jag vet iaf att jag har hittat en storfavorit :)
 
  
 

  
Lite inspiration <3
 
 
Tvingade mig ur sängen vid kvart över sju imorse och snörade på mig löparskorna. Blev sedan en 20 minuters powerwalk/jogg medan det började ljusna ute, härligt :) Hade gärna fortsatt en stund till, men det var riktigt kallt ute och jag hade inte rätt kläder på mig så det blev en lite kortare tur! Väl hemma blev det fiberhavregrynsgröt med solrosfrön, äpple, kokos och kanel, en stående favorit här hemma. Nu känner jag mig redo för resten av dagens projekt och även inför dansen som börjar ikväll, längtar!
 
Fy för att bli sjuk och tappa sina rutiner! Hamnade på sjukan förra veckan så nu har det varit väldigt lugnt i ett par dagar, men tänkte att imorgon kör jag igång igen, fast med lagom tempo:) Har insett hur viktigt det är att lyssna på sin kropp och inte pressa den över maxgränsen. Nu var det visserligen inte anledningen att jag åkte in träningsrelaterad, men oavsett om det är musklerna som skriker av smärta, en rygg som känns som att den ska gå av, en mage som värker eller en stukad fot så ska man alltid lyssna på kroppen för annars blir det ändå fel i slutändan! Så nu när jag vilat ordentligt i ett par dagar är jag redo för nya utmaningar :)
 
Veckans träningsschema!
 
Onsdag - Promenad och styrka
Torsdag - Modern dans!! (Anmälde mig igår och ser så fram emot det!)
Fredag - Promenad och eventuellt Dansaerobic
Lördag - Vilodag 
Söndag - Långpromenad med en god vän :)
 
En av de viktigaste sakerna för mig när det gäller träning är att ha riktigt go musik i öronen. Har skapat lite olika spelningslistor på Spotify och min favorit just nu har jag döpt till Work that ass!, riktigt inspirerande ;) Här är ett urval av låtarna på listan:
 
Try - P!nk
Million Voices - Otto Knows
Gagnam Style - Psy
Stronger - Kanye West
DJ Got Us Fallin´ In Love - Usher feat. Pitbull
Shout It Out - David Lindgren
Raise Your Glass - P!nk
Meet Me Halfway - The Black Eyed Peas
Daybreak - OVERWERK
 
Jag har även en lista för intervallträning där jag har blandat låtar med högt respektivt lågt tempo, sedan försöker jag hålla takten till låten i mitt löpsteg. Gör intervaller ganska mycket roligare enligt mig :)
Äntligen har jag hittat lusten att börja blogga lite igen, brukar kännas roligare att skriva när det går bra med träningen vilket det faktiskt gör nu, så det beror nog på det! Har varit en relativt bra träningsvecka trots att jag har arbetat vääldigt långa pass varje dag, men jag har hittat de som luckorna i schemat och fyllt dem med träning :)
 
Måndag - Yoga
Tisdag - Småsjuk :(
Onsdag - vilodag
Torsdag - 10 min jogg + 30 min styrketräningsintervall
Fredag - 1 timma styrketräning
Lördag - Vilodag
Söndag - Långpromenad
 
Känns skönt att ha kommit igång efter jul och nyår då det blev lite för mycket mat och lite för lite träning ;) Nästa vecka ska bli ännu bättre!